بهداشت

اندازه گیری قد و وزن درماه آذر ۹۷/۹/۱۰

 

معاینه دکتر بابایی فیزیوتراپیست مورخ۹۷/۸/۳۰

 

معاینه فرزندانمان توسط دکتر رستگار مورخ ۹۷/۷/۲۴

 

معاینه پزشکی بچه ها توسط پزشک در اردیبهشت ۹۷

 

معاینه ستون فقرات و صافی کف پا توسط فیزیوتراپیست آقای بابایی

۴ دی ۹۶ دوشنبه

 

فلوراید تراپی در روز دوشنبه ۹۶/۹/۱۳ در دبستان انجام شد.

🔸روند رشد در سنین دبستان چگونه است؟
در این سنین سرعت رشد به سرعت افزایش یافته و بین سنین ۵ تا ۱۰ سالگی حدود ۳۰ سانتی متر به قد و ۱۲ کیلوگرم به وزن افزوده می شود. روند افزایش وزن سریعتر از افزایش قد است.
درصد چربی بدن در پسران تقریباً ثابت می ماند ولی در دختران به آهستگی افزایش می یابد.
🔸نیازهای تغذیه ای در سنین دبستان کدامند؟
این نیازها عبارتند از : انرژی ، پروتئین ، ویتامین ها و مواد معدنی
تامین انرژی مورد نیاز در دوران دبستان بسیار ضروری است. میزان انرژی مورد نیاز کودکان مدرسه ای ، به دلیل تفاوت در اندازه بدن ، میزان تحرک و سرعت رشد آن ها متفاوت است و هر چه میزان تحرک و فعالیت بدنی دانش آموز بیشتر باشد طبعاً به انرژی بیشتری نیاز دارد ، کربوهیدرات ها که عمدتاً در نان و غلات وجود دارد و همچنین ، چربی ها منابع تأمین کننده انرژی در تمام سنین از جمله سنین مدرسه هستند. در صورتی که انرژی مورد نیاز از این منابع تأمین نشود ، پروتئین مصرفی که باید صرف رشد و ترمیم بافت های بدن شود صرف تولید انرژی می شوند ، از وظیفه اصلی خود که رشد سلول و ترمیم بافت ها است باز می مانند و نهایتاً رشد کودک مختل می شود.
🔸خودداری از مصرف سبزیها :
معمولاً کودکان در این سنین تمایلی به مصرف سبزی های تازه ندارند. به مادران توصیه می شود که سبزی های خام مثل هویج ، گوجه فرنگی ، کاهو ، گل کلم و سبزی های پخته مثل چغندر پخته (لبو) ، نخود فرنگی ، لوبیا سبز ، کدو حلوایی را به عنوان میان وعده به کودکان بدهند.
🔸افراط در مصرف شکلات و شیرینی :
مصرف بی رویه شکلات و شیرینی موجب بی اشتهایی و سیری کاذب در کودکان شده ، آنها را از مصرف وعده های اصلی غذایی باز میدارد در نتیجه موجب اختلال رشد آن ها خواهد شد. به والدین توصیه می شود حداقل ، در منزل از نگه داشتن شکلات و شیرینی خودداری کنند و به این ترتیب ، دسترسی دائمی کودکان به این خوراکی ها را کاهش دهند. از دادن شکلات و شیرینی به عنوان جایزه خودداری کرده و با تنظیم یک برنامه منظم ، تعداد شکلات و شیرینی که دانش آموز در طول روز مصرف می کند را کنترل نمایند ، همچین دانش آموزان را به خوردن میان وعده های مغذی ترغیب نمایند. برای جلوگیری از خراب شدن دندان ها باید به کودکان آموزش داد که پس از خوردن مواد قندی و شیرینی به ویژه شکلات ها و آبنبات هایی که به سطح دندان می چسبند ، دهان و دندان های خود را با آب و حتی الامکان مسواک شست و شو دهند.
🔸رفتارهای تغذیه ای نامطلوب در کودکان سنین مدرسه و توصیه های کاربردی برای اصلاح آن :
خودداری از خوردن گوشت :
برخی از کودکان سنین مدرسه از خوردن گوشت امتناع می ورزند در حالی که مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئین با کیفیت خوب ، آهن و روی حائز اهمیت است. به مادران توصیه می شود در غذاهایی که مورد علاقه کودکان است از گوشت چرخ کرده استفاده کنند. مانند ماکارونی ، کتلت ، همبرگر و کباب که در منزل تهیه شود و یا استفاده از گوشت چرخ کرده در پیتزا و املت گوشت.
خودداری از مصرف گروه شیر و لبنیات :
میزان نیاز به گروه شیر و لبنیات در سنین مدرسه ۳-۲ واحد می باشد. اگر دانش آموز علاقه ای به خوردن شیر ساده ندارد ، می توان شیر طعم دار را به او توصیه کرد. مثلاً مقدار کمی پودر کاکائو ( در حد یک قاشق مرباخوری در یک لیوان شیر ) و یا عسل به شیر اضافه نمود تا طعم آن تغییر کند. مقدار زیاد کاکائو به علت داشتن اگزالات از جذب کلسیم شیر جلوگیری می کند. می توان شیر را در قالب غذاهایی مثل فرنی و شیربرنج به کودکان داد و یا از فرآورده های شیر مانند ماست ، پنیر و کشک در وعده صبحانه ، نهار و شام یا بستنی در میان وعده استفاده نمود. افراط بیش از حد در خوردن شیر نیز به این دلیل که جایگزین سایر غذاهای اصلی می شود ، کودک را در معرض خطر کمبودهای تغذیه ای به خصوص کمبود آهن قرار می دهد.

 

 

توجه

در صورت داشتن فرزندان ۶-۳ سال در بستگان خود ، طرح تنبلی چشم روزهای یک شنبه و پنج شنبه در مجموعه دنیای حنانه به صورت رایگان برگزار می شود. ضمناً به همراه خود فتوکپی شناسنامه کودک را همراه داشته باشید.

طرح تنبلی چشم در دبستان صالح المهدی از کودکان ۵-۶ سال (پیش ۳) اجرا شد.

معاینه ی چشم دانش آموزان به وسیله ی دستگاه در روز شنبه مورخ (۹۶/۰۸/۲۰)

دبستان صالح المهدی با بهره گیری از علم پزشکی و متخصصان مجرب در جهت سلامتی نوگلان عزیز اقدام به معاینات پزشکی،دندانپزشکی،تراکم استخوان،تغذیه و روانشناسی به صورت ماهیانه و فصلی را دارا می باشد.

 

 👩🏻‍⚕️ در تاریخ ۹۶/۸/۷ کلیه دانش آموزان از لحاظ پدیکولوزیس (شپش) توسط کارشناس بهداشت معاینه شدند.

 

 

شپش سر

شپش (lice) یک نوع حشره‌ی کوچک به رنگ سفید مایل به خاکستری است. فاقد بال بوده و نوع ماده بزرگ‌تر از نوع نر است. ۵ بار در روز خونخواری می‌کند. روی بدن حدود ۳۰ روز عمر می‌کند. در عرض ۲۴ ساعت حدود ۱۰ تخم می‌گذارد. تخم شپش (رشک یا Nit) سفید مایل به خاکستری و بیضی شکل است و به راحتی با پوسته‌ی سر یا شوره اشتباه می‌شود.

تخم در عرض ۹-۸ روز شکافته می‌شود و تبدیل به حشره‌ی بالغ می‌شود. حشره‌ی بالغ در خارج بدن حدود ۲-۱ روز زنده می‌ماند ولی تخم شپش حدود ۱۰ روز حتی تا یک‌ماه سالم می‌ماند.

محل زندگی شپش سر بیش‌تر در پشت سر است. از پوست سر تغذیه می‌کند (خونخواری می‌کند.) و در موقع تغذیه بزاق ترشح می‌شود و موجب خارش در آن ناحیه می‌شود.

شیوع

در همه‌ی طبقات جامعه دیده می‌شود. کلاً در جنس مؤنث (خانم‌ها و دخترها) شایع‌تر است و به خصوص در سنین مهد کودک و دوره‌ی ابتدایی بیش‌تر دیده می‌شود.

انتقال بیماری:

شپش سر معمولاً باعث انتقال بیماری نمی‌شود.

علائم:

ابتلا به شپش سر می‌تواند بدون علامت باشد ولی بیش‌تر به‌صورت خارش سر تظاهر می‌کند. در اثر خاراندن مکرر موجب زخم سر و به دنبال آن بزرگی غدد لنفاوی آن ناحیه می‌شود. در موارد شدید ممکن است به راحتی تخم شپش یا حتی خود شپش در سر دیده شود. شپش سر می‌تواند به مژه‌ها و ابروها منتقل شود.

 

راه انتقال:

اصلی‌ترین راه انتقال تماس مستقیم فرد با فرد آلوده است. (Person to Person) و بعد از آن از طریق تماس با لباس و وسایل آلوده مثل کلاه، روسری، مقنعه، سنجاق سر و کش سر است.

* ابتلا به شپش ایمنی نمی‌دهد و فرد ممکن است به دفعات مبتلا به بیماری شود.

پیشگیری و درمان

۱- فرد مبتلا حتماً درمان گردد و در صورت شک به بیماری فرد را به پزشک ارجاع دهیم.

۲- فرد مبتلا بهتر است مدتی به مدرسه یا محل کار خود نرود.

۳- برای اطمینان کامل از درمان صحیح، درمان مجدد یک هفته بعد تکرار شود.

۴- وسایل شخصی باید کاملاً جوشانده شود. (۵ دقیقه در درجه حرارت ۵۳/۵ درجه) یا به مدت ۲ هفته در کیسه دربسته نگهداری شود.

۵- تمامی افراد خانواده و کسانی که در ارتباط نزدیک با فرد مبتلا هستند باید معاینه شوند.

۶- با‌توجه‌به مقاومت دارویی که تخم‌های شپش پیداکرده‌اند، لازم است حتی بعد از مصرف شامپو تمامی تخم‌ها از روی سر دانش‌آموز درآورده‌شود.

۷- کوتاه کردن مو الزامی نیست.

سخن پزشک مؤسسه

* اگر مورد مشکوکی دید لطفاً با پزشک مؤسسه درمیان بگذارید.

* اگر فرزندتان در زمان تعطیلات مبتلا به شپش شده است، با پزشک درمیان بگذارید.

* ما تمام دانش‌آموزان را به‌صورت دوره‌ای معاینه‌ی سر می‌کنیم.

* درصورتی که مورد جدیدی در کلاس دیده شود تمام آن کلاس معاینه‌ی مجدد می‌شوند.

* با توجه به شیوع شپش در مدارس خواهشمند است اولیای گرامی هفته‌ای دوبار موی دانش‌آموز خود را معاینه کرده و درصورت مورد مشکوک حتماً با پزشک درمیان بگذارید.

انجام سم پاشی و ضدعفونی کردن در دبستان صالح المهدی در تاریخ ۹۶/۸/۱۱ جهت پیشگیری از پدیکلوز و هرگونه حشرات موذی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آمدن دندانپزشک و معاینه دندانهای بچه ها درتاریخ ۹۷/۲/۳۱

ارتباط با ما

نشانی : تهران نو ، خیابان دماوند ، نرسیده به پل خاقانی ، پلاک ۳۴۰

شماره تماس: ۷۷۴۲۲۵۰۰۶ - ۷۷۴۱۰۲۰۲ - ۷۷۴۱۱۸۷۸ دورنگار: ۷۷۴۷۰۲۱۷

        

تماس با ما